FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekolady

stąd wysylkowa.pl/ks881132.html

300 g białej czekolady
150 g masła
5 jajek (żółtka i białka oddzielnie)
80 g cukru
2 łyżki mąki
Cukier puder


Piekarnik rozgrzać do 180 stopni

Czekoladę rozpuścić w rondelku razem z cukrem
Przestudzić
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę
Wlać czekoladę z masłem
Wymieszać
Dodać mąkę

Białka ubić
Delikatnie wymieszać z resztą masy

Foremkę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub nasmarować masłem i
wysypać tartą bułką
Wlać ciasto
Piec 35 minut

Pospać cukrem pudrem

Autorka każe zaczekać minimum 2 – 3 h
My nie wytrzymaliśmy
Lekko ciepłe jest wyborne. Zimne zresztą też :D

Podczas pieczenia wyrośnie. Stygnąc opadnie. Tak ma być.

To ciasto jest bardzo słodkie, dobrze byłoby podać je z jakimiś kwaśnymi owocami.
Autorka sugeruje truskawki ... w białej czekoladzie. Hmm
Wg mnie porzeczki byłyby idealne, albo maliny.. truskawki też, ale zdecydowanie bez
czekolady

ps. co ciekawe czekolady w cieście nie czuć za bardzo. Użyłam Wedlowskiej..
--
Homo sapiens non urinat in ventum

Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekolady - marghe_72 01.11.08, 22:22    
Re: BIAŁEJ n/tx - marghe_72 01.11.08, 22:25    
Re: Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekola - karmilla 02.11.08, 00:20    
Re: czekoladę rozpuścić z MASŁEM - marghe_72 02.11.08, 00:35    
Re: Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekola - foretka 03.11.08, 16:21    
Re: Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekola - karmilla 04.11.08, 10:19    
Re: Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekola - marghe_72 05.11.08, 23:09    
Dżizasss! Marghe! Jaka klucha! - el_padre 09.11.08, 21:48    
Re: Ciasto z baaardzo dużą ilością biełaj czekola - marghe_72 09.11.08, 22:23    
Spokooo - el_padre 09.11.08, 23:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd