FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Czerwony torcik

BISZKOPT

przepis:
8 jaj
1 szkl. cukru pudru
1 szkl. mąki
2 łyżki kakao

Pianę ubić na sztywno z połową cukru i miksować na sztywno
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem do białości. Masę żółtkową dodać
do białek i wymieszać trzepaczką lub łyżką delikatnie łaczac masy.
Do tej masy dodawać partiami przesianą mąkę i kakao.
Wlać masę do tortownicy (najlepsza 25 cm), zgodnie z oryginalnym przepisem nie
smarowałam tortownicy niczym, tylko dno wyłożyłam papierem.
Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 160C i coraz to zwiększać temperaturę do
180C. Piec ok. 45 minut (lub do suchego patyczka)

Ja zrobiłam biszkopt dwa razy, gdyż tort duzy i dużo do cięcia było

KREM

gotowy krem KARPATKA plus mleko i masło (wg przepisu na opakowaniu)
przekładany konfiturą malinową własnej roboty


DEKORACJA
gotowy lukier plastyczny

--
Brak sygnaturki jest odzwierciedleniem stanu mojego umysłu...

NIEzależne Kobietki :)

Czerwony torcik - zabeczka84 22.11.08, 19:39    
Re: Czerwony torcik - dziuunia 22.11.08, 21:03    
Re: Czerwony torcik - zabeczka84 23.11.08, 09:49    
Re: Czerwony torcik - hela15 23.11.08, 11:46    
Re: Czerwony torcik - zabeczka84 23.11.08, 15:10    
Re: Czerwony torcik - fettinia 23.11.08, 16:53    
Re: Czerwony torcik - frezja-finezja 23.11.08, 16:59    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd