FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Salceson- reaktywacja :)

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,80031643,80031643.html
100g blanszowanych migdałów
100g orzechów laskowych
100g kandyzowanej papai
100g rodzynek
2 opak. prostokątnych wafli
2 łyżki kakao
250g masła
1 galaretka w kolorze czerwonym
2 opak.herbatników petitek

3 wafle namoczyć, kładąc je na wilgotnej ściereczce, można też przykryć z
wierzchu drugą. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podane na
opak., ok.400 ml.Masło rozpuścić, dodać kakao i gorącą galaretkę, pokruszone
na kawałki ciastka, pokruszoną resztę wafli(u mnie poszło 1,5 opak., nie 2).
Dodać bakalie, wymieszać. Część masy rozsmarować na miękkim waflu, przykryć
drugim, powtórzyć czynności. Zwinąć ścisłą roladę zaczynając od dłuższego
boku, zawinąć ściśle w folię spożywczą, końcówki zwinąć "w cukierek", chłodzić
przez noc w lodówce.

ja dodałam jeszcze do masy wiśnie z kompotu i spirytus
sorry za jakość fotek, ale robiłam je dziś o 7 rano, bo małżon zabierał je do
pracy na urodziny- wszyscy mówią że bardzo dobre, ja jeszcze nie kosztowałam :)
--
Buba79 :)
Będzie dobrze, bo będzie dobrze. Lepiej być nie może, bo będzie dobrze. A jak
będzie dobrze, to będzie jeszcze lepiej. Ale będzie i tak dobrze. A to jest
najważniejsze. Żeby było dobrze. I tak właśnie będzie. Dobrze.

Salceson- reaktywacja :) - bubasio 19.12.08, 13:53    
Re: Salceson- reaktywacja :) - alinka_li 19.12.08, 14:37    
Re: Salceson- reaktywacja :) - bodzia50 19.12.08, 15:27    
Re: Salceson- reaktywacja :) - bubasio 19.12.08, 16:14    
Re: Salceson- reaktywacja :) - ciacho34 28.12.08, 19:30    
:))))) - patrishia821 28.12.08, 21:18    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd