FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Zupa migdałowa z kurczakiem

Składniki

2 litry bulionu drobiowego
100 g obranych ze skórki i drobniutko posiekanych migdałów
40 g płatków migdałowych
2 duże piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 marchewka
2 łyżki masła
1 szklanka śmietany 18 %
2 łyżki mąki
sól
pieprz

Do gotującego się bulionu wrzucamy piersi, pokrojoną w talarki marchew, posiekany
czosnek i migdały. Razem gotujemy ok. 30 minut. Cebulę drobniutko siekamy i smażymy
na maśle. Wyjmujemy piersi z zupy i dodajemy podsmażoną cebulę. Gotujemy razem
kilka minut. Zupę powinno się potraktować blenderem, aby migdały, marchew, czosnek i
cebula rozbiły się, ale ja tym razem tego nie zrobiłam :) Do takiego wywaru dodajemy
śmietaną rozmieszaną z mąką i solą (najlepiej odrobinę zaprawioną wrzątkiem).
Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku. Piersi kroimy w cienkie paski i
dodajemy do zupy. Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni i posypujemy nimi
zupę.

--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie

Zupa migdałowa z kurczakiem - kasiaaaa24 09.01.09, 21:31    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - pani.serwusowa 09.01.09, 21:42    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - nobullshit 10.01.09, 01:31    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - kasiaaaa24 10.01.09, 07:01    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - seala1 10.01.09, 09:31    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - makkad 10.01.09, 09:48    
Re: Zupa migdałowa z kurczakiem - vespertinee 10.01.09, 12:54    
jak dobrze, ze przepis zostal na 1.stronie - jo.hanna 10.01.09, 21:17    
dołączam się - bodzia50 13.01.09, 13:35    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd