FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Knedel z jajem i smażony ser.

Zostało mi po weekendzie jakieś 3/4 bułki wrocławskiej, czerstwa była.No i
dzisiaj na obiad bułczany knedel, wersja z jajkiem na twardo i szczypiorkiem.
Knedle-bułkę pokroiłem i podlałem mlekiem, tyle tylko ile wchłonie bułka (
jeśli wleje nam się za dużo spokojnie można odcisnąć ).Do bułki dodałem
posiekany szczypiorek, podduszoną na maśle, drobno posiekaną cebulę,
majeranek, sól, pieprz, surowe jajko ( powinienem dać dwa, knedle wyszły jak
na mój smak za miękkie ),pokrojone w kostkę trzy jaja na twardo, łyżkę mąki (
normalnie bym nie dał, ale bałem się, że przez jajka na twardo klucha będzie
za luźna i rozleci się w gotowaniu ).Dosypałem bułki tartej i odstawiłem, coby
wszystko dobrze nasiąkło.Gotowałem 15 minut pod przykryciem.
Dziś były z panierowanym serem i słodką kapustą uduszoną z kminkiem, marchewką
i porem.
Baardzo sycące.
Smacznego życzę , Rafał.
--
BETTER MOTORHEAD THAN DEAD

Knedel z jajem i smażony ser. - 363636r 13.01.09, 16:46    
Re: Knedel z jajem i smażony ser. - mrozonka82 13.01.09, 16:52    
Re: Knedel z jajem i smażony ser. - vespertinee 13.01.09, 18:17    
Re: Knedel z jajem i smażony ser. - bodzia50 13.01.09, 18:58    
Re: Knedel z jajem i smażony ser. - shmoo 14.01.09, 00:04    
camembert w orzechach - bodzia50 14.01.09, 14:34    
Re: camembert w orzechach - zeberr 14.01.09, 16:21    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd