FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Argentyńska zupa rybna

Nie przepadam za zupami rybnymi, ale ta wyjątkowo mi zasmakowała, dlatego choć
niezbyt fotogeniczna, jest godna polecenia.

duży filet np. z morszczuka
3 duże ziemniaki
1 cebula
1 szkl. kwaśnej śmietany 12%
łyżka masła
łyżeczka słodkiej papryki
kilka łyżek startego sera (dobrego do roztopienia)
łyżka natki
pieprz ziołowy, biały, sól

1. Masło rozpuścić w garnku, dodać paprykę.
2. Zeszklić cebulę, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wodę.
3. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać pokrojoną rybę i mieszać, by ziemniaki nieco
się rozpadły.
4. Wlać śmietanę, natkę, przyprawy, następnie starty ser i poczekać aż się
rozpuści.

W oryginalnym przepisie dodaję się na koniec rozkłócone jajo, ale jakoś mi nie
pasowało.

Argentyńska zupa rybna - jollka2 15.01.09, 18:37    
Re: Argentyńska zupa rybna - ania_m66 15.01.09, 20:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd