FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ryba "po japońsku"

Pod taką nazwą dostałam przepis od koleżanki a japończyk pewnie by się zdziwił. Nigdy
nie byłam zwolenniczką tego typu dań, bo i ocet z rybą i na zimno. Kiedy koleżanka z
pracy zachwalała przepis nawet nie wzbudził mojego zainteresowania, dopiero kiedy
przyniosła już zrobione i spróbowałam stwierdziłam, ze ryba jest genialna. Cały niemal
kilogram dosłownie pochłonęłam sama.

2 szklanki wody,
2 jaja,
2-3 szklanki maki,
sól.

Przygotować ciasto jak na naleśniki (trochę gęstsze), otoczyć posolona i pokrojona na
kawałki rybę ( 1 kg) w cieście i smażyć na oleju.

2 duże cebule, pokrojone w kostkę, albo paski, zeszklić na patelni,
1 słoik papryki konserwowej, pokroić w paski,
1 słoik ogórków konserwowych, pokroić w paski,

W misce układać rybę, paprykę, ogórki i cebule warstwami.

2 szklanki wody,
1/2 szklanki oleju,
2-3 łyżki cukru,
1 mały przecier pomidorowy,
4 łyżki keczupu,
3 łyżki octu winnego,
sól do smaku.

Wszystkie składniki zalewy gotować 2 min. Zalać rybę. Wystudzić. Najlepiej smakuje na
zimno, na drugi dzien.
--
"Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji" (bene_gesserit na
FK)
Gruzja 05.09.2007-23.09.2007

Ryba "po japońsku" - thiessa 10.02.09, 21:07    
Re: Ryba "po japońsku" - wedrowiec2 10.02.09, 21:26    
Re: Ryba "po japońsku" - thiessa 10.02.09, 21:34    
Re: Ryba "po japońsku" - pani.serwusowa 10.02.09, 21:32    
Re: Ryba "po japońsku" - dzika41 10.02.09, 21:51    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd