FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Pieczone kulki z sera

czyli przekąska do dipów lub sałatek

250 g białego tłustego sera
100 g mąki z pełnego przemiału
2 łyżki otrębów
300 g mąki pszennej
1/4 szkl. oliwy
90 g startego parmezanu
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/4 szkl. mleka

1. Wyrobić składniki, można dodać nieco więcej mleka.
2. Uformować kulę i wstawić do lodówki na min. 30 min.
3. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego.
4. Piec na papierze ok. 15 min w 200 st. (powinny być złoto brązowe).

Z książki "Nowa kuchnia włoska Przekąski".

Pieczone kulki z sera - jollka2 16.02.09, 14:48    
Re: Pieczone kulki z sera - vespertinee 16.02.09, 23:46    
Fajne - sinistra80 17.02.09, 01:34    
Re: Pieczone kulki z sera - ulika6.0 17.02.09, 11:58    
Odpowiadam :) - jollka2 17.02.09, 19:13    
Re: Pieczone kulki z sera - avvg 10.03.09, 19:18    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd