FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tort orzechowo-czekoladowy

Biszkopt czekoladowy wg wiedźmy:

6 jajek
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku

Ubić białka, potem dodać żółtka i olej, potem delikatnie wmieszać przesiane
sypkie. Piec w 170 st przez 25 minut.

Masa czekoladowa:
masło, 2 tabliczki rozpuszczonej gorzkiej czekolady, cukier puder. Utrzeć razem.

Masa orzechowa:
masło, cukier puder, 100 g orzechów zmielonych z dodatkiem mleka

Masa migdałowa:
Jak wyżej tylko 100 g migdalów. Nie zawracałam sobie głowy myciem garnka po
masie orzechowej:)

Tort ponczowałam lekko posłodzoną kawą z amaretto. Przekładałam o dołu: masą
migdałową, czekoladową i orzechową.

Do obłożenia boków użyłam połączonych resztek masy czekoladowej i orzechowej.
Potem obsypałam posiekanymi orzechami laskowymi i włoskimi.

---
tort
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

tort orzechowo-czekoladowy - pinkcake 24.03.09, 12:03       Dobre!
Re: tort orzechowo-czekoladowy - pinkcake 24.03.09, 12:10    
Re: tort orzechowo-czekoladowy - magdalena2lbn 24.03.09, 17:42    
Re: tort orzechowo-czekoladowy - pinkcake 25.03.09, 09:29    
Re: tort orzechowo-czekoladowy - bobralus 24.03.09, 18:14    
wyglada bombastycznie - znana.jako.ggigus 24.03.09, 18:50    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd