FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe

Mogłabym dzisiaj zastąpić Nigellę w prowadzeniu programu.
Lenistwo ze mną wygrało - chleba na śniadanie nie było a mi tak bardzo nie
chciało się iść do sklepu.
W związku z tym upiekłam rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i serem.
Przepis jest banalny, bo używałam gotowego ciasta francuskiego, a ser i szynka
też były kupne. Załączam tutaj zdjęcie i przepis tak naprawdę głównie jako
inspirację.

A więc potrzebne jest - paczka gotowego ciasta francuskiego (275g), 3 duże
plastry żółtego sera, 6 plastrów szynki, trochę mleka.

Ciasto miałam rozwałkowane, więc podzieliłam je na 6 kwadratów. Na każdym
ułożyłam plaster szynki i pół plastra sera, zwinęłam w rogalik i zakleiłam
brzegi, żeby ser nie wypłynął. Przygotowane rogaliki ułożyłam na blasze
wyłożonej papierem, posmarowałam z wierzchu mlekiem (lepsze roztrzepane jajko
ale nie miałam) i zrobiłam w każdym małą dziurkę z wierzchu.
Piekłam w 225 stopniach przez 20 minut.

6 rogalików wystarczy wg mnie na zapchanie dwóch osób oraz na spokojne
zjedzenie przez trzy.
--
Pozdrawiam, Aleksandra
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - irishcream 29.03.09, 10:32       Dobre!
Re: Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - aganiok32 29.03.09, 20:39    
Re: Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - nobullshit 29.03.09, 21:03    
Re: Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - irishcream 29.03.09, 23:33    
Re: Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - cipcipkurka 29.03.09, 22:10    
Re: Irishcream Express czyli rogaliki śniadaniowe - emigrantka34 30.03.09, 10:24    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd