FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

ciasteczka orzechowo-maslane

Skladniki:
0,5 kg maki
30dkg masla
15dkg cukru
15dkg orzechow wloskich
1 jajko
1 lyzka soku z cytryny
2 cukry waniliowe
Wykonanie:
Orzechy rozwalkowac na stolnicy (nie mielic, nie siekac tylko rozwalkowac). Z
pozostalych skladnikow zagniesc ciasto a nastepnie polaczyc z orzechami. Z ciasta robic
paluszki o grubosci palca i dlugosci 5-7cm. Takie waleczki zwijac w rogaliki lub inne
smieszne ksztalty. Uformowane ciasteczka ukladac na blasze i piec w temp. 180-200stC
az uzyskaja zloty kolor. Blachy nie smarowac tluszczem.
--
jestemzagruba.blox.pl/html
*****************
zwyczajnypamietnik.blox.pl/html
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

ciasteczka orzechowo-maslane - grazyna10 29.03.09, 22:39       Dobre!
Re: ciasteczka orzechowo-maslane - bodzia50 30.03.09, 13:48    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd