FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

schab faszerowany jajkami

PRODUKTY
- schab
- 4 jajka ugotowane na twardo (w zależności od wielkości schabu)
- sól, pieprz, majeranek, czosnek,
- trochę oliwy

Schab umyć, osuszyć, oczyścić z ew. błonek i zbędnego tłuszczu, zrobić
"dziurę" przez środek wepchnąć tam ugotowane jajka. Po wierzchu posypać
przyprawami solą, pieprzem, majerankiem i obłożyć czosnkiem pociętym na
płatki. Zostawić na trochę (ok 1 godz), żeby mięso przeszło aromatem przypraw.
Następnie obsmażyć schab na patelni aby podczas pieczenia nie puszczał soków.
Na koniec upiec schab w piekarniku w naoliwionym naczyniu żaroodpornym w 180
st. około 1- 1,5 godziny. Koniecznie przykryć go folią albuminową. W trakcie
pieczenia "podlewać" wodą- żeby schab nie był za suchy.


schab faszerowany jajkami - bosain77 31.03.09, 11:10    
Re: schab faszerowany jajkami - evamarija 31.03.09, 12:54    
Re: schab faszerowany jajkami - bosain77 31.03.09, 13:10    
Sie wtrące ;) - 13ka 31.03.09, 15:47    
Re: Sie wtrące ;) - bosain77 31.03.09, 16:25    
Ja też nigdy nie peklowałam ... - 13ka 31.03.09, 19:58    
Re: schab faszerowany jajkami - 363636r 31.03.09, 16:25    
Re: schab faszerowany jajkami - evamarija 01.04.09, 09:53    
Re: schab faszerowany jajkami - pani.serwusowa 01.04.09, 21:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd