FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Schab z morelami

polecam pomysl Komarki
everycakeyoubake.blogspot.com/search/label/Wielkanoc
Schab z morelami:

schab surowy (ok. 1-1,5 kg)
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
parę listków laurowych,
zielę angielskie,
opakowanie moreli suszonych

W dużym naczyniu przygotować zalewę. Przegotowaną zimną wodę (tyle by mięso
zostało zakryte) wymieszać z solą, dodać pieprz w ziarnkach, zielę angielskie, liście
laurowe oraz kilka moreli. Włożyć mięso i marynować przynajmniej parę godzin (najlepiej
dobę).
Morele zalać kieliszkiem morelówki i również zostawić na parę godzin.
Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą, pieprzem mielonym
oraz posiekanymi drobno ząbkami czosnku. Schab nakłuć w środku długim ostrym nożem i
nadziać zamarynowanymi w alkoholu morelami. Piec w rękawie do pieczenia lub w
brytfance z pokrywą około 1,5 godziny aż mięso się zarumieni.

Schab z morelami - b.b.1 14.04.09, 20:41    
marzenie, ale to nie pomysl naszej Komarki... - jacek1f 14.04.09, 21:43    
Re: Schab z morelami - dzika41 14.04.09, 21:59    
proponuje miks czyli trikolor: - jacek1f 14.04.09, 22:02    
Re: proponuje miks czyli trikolor: - bodzia50 15.04.09, 07:29    
Re: Schab z morelami - komarka 15.04.09, 14:54    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd