FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Tagliatelle, krewetki .. śmietana

300 g krewetek koktajlowych
Pół kieliszka wina białego
300 ml śmietany (użyłam Łaciatej do zup i sosów - 18 %)
Sól - niedużo
Pieprz ? sporo
1 suszona ostra papryczka
Dużo świeżo startego parmezanu
Ew. natka
1 - 2 łyżki oliwy lub masła
Tagliatelle lub inny makaron

Wstawić wodę na makaron
Oliwę lub masło rozgrzać na patelni, wrzucić papryczkę chili i krewetki.
Przesmażyć, podlać białym winem, odparować.
Wlać śmietanę, wsypać część startego parmezanu, doprawić solą i pieprzem. Poddusić
kilka minut.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
Ew. posypać natka.
Podawać z resztą parmezanu

Włoch raczej by się nie odważył na takie połączenie. Ja z początku też podchodziłam jak
do jeża (przepis mamy od znajomego NIemca), okazało się jednak, że smakuje wybornie.
Zdjęcie nieco Tralalumkowe.
Zbyt głodna byłam, żeby się bawić ;-)
--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Tagliatelle, krewetki .. śmietana - marghe_72 26.05.09, 12:28       Dobre!
Re: Tagliatelle, krewetki .. śmietana - bodzia50 26.05.09, 13:58    
Re: Tagliatelle, krewetki .. śmietana - marghe_72 26.05.09, 14:15    
Wloch pewnie ominalby parmezan - jo.hanna 26.05.09, 16:21    
Re: Wloch pewnie ominalby parmezan - marghe_72 27.05.09, 20:58    
Re: Tagliatelle, krewetki .. śmietana - seala1 26.05.09, 22:51    
Re: Tagliatelle, krewetki .. śmietana - mardini 27.05.09, 21:37    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd