FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ciasto marchwiowe z ananasem i kokosem.

Bardzo szybkie ciasto ucierane, idealne do wykorzystania resztek anansa z puszki i
nadmaiu marchewki.

2 cups maki (240g) (ja dalam pol na pol z maka wieloziarnista)
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki sody
2 lyzeczki cynamonu
1/2 lyzeczki mielonej galki muszkatolowej
1/2 lyzeczki soli
3 cups marchwi utartej na tarce o grubych lub srednich oczkach (okolo 3-4 marchewek)
pol szklanki orzechow wloskich pokrojonych dosc grubo
1 cup (3/4 szklanki) workow k0okosowych
1 cup (3/4 szklanki) anansa z puszki rozdrobnionego
2 cups (200g) cukru (ja dalam pol na pol bialy i brazowy)
1 cukier waniliowy lub 2 lyzeczki ekstraktu z wanilii
4 jajaka
1 cup (3/4 szklanki) oleju canola (ja dalam oliwe)

jajka ubic lekko z cukrem , wanilia, doac oliwe i utrzec wszystko an puszysta mase.
make, proszek, sode, sol i suche przyprawy wymieszac razem. Do mokrych skladnikow
dodac suche i utrzec dokladnie, doac marchew, kokos, orzechy i ananasa.
Foremke wysmarowac tluszczem i opruszyc maka, przelozyc ciasto. Piec w 170C (350F)
okolo 40-50 minut az wetkniety patyczek wyjdzie nam suchy. Opruszyc cukrem pudrem,
podawac z waniliowymi lodami. Korzystalam z tego przelicznika cups do gramow:
www.jsward.com/cooking/conversion.shtml
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Ciasto marchwiowe z ananasem i kokosem. - mjermak 16.07.09, 20:06       Dobre!
Re: Ciasto marchwiowe z ananasem i kokosem. - wilowka 17.07.09, 20:44    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd