FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Wołowina po Wietnamsku
   kasiaaaa24   26.08.09, 09:43 zarchiwizowany
Składniki:

200 g cienkiego makaronu sojowego lub ryżowego
200 g wołowiny
2 ząbki czosnku
1 chili
1 łyżeczka świeżo utartego imbiru
1 marchewka
1 pęd selera naciowego
2 dymki
? pęczka szczypiorku
3 łyżki oleju
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
? łyżeczki brązowego cukru

Wołowinę obsmażamy na oleju do miękkości. Co jakiś czas podlewamy odrobinę wodą,
by mięso się nie przypaliło. Dodajemy pokrojoną marchewkę i dusimy do chwili aż
marchewka będzie miękka. Nastepnie dodajemy pokrojony seler naciowy. Sos sojowy
mieszamy w miseczce z pokrojonym w plasterki czosnkiem, posiekaną papryczką chili,
cukrem, 50 ml wody i imbirem. Zalewamy mięso i dusimy kilka minut. Na sam koniec
dodajemy posiekaną dymkę i szczypiorek. Zdejmujemy z ognia. Makron przyrządzamy
wg. zaleceń na opakowaniu, czyli zalewamy gorącą, osoloną woda i odcedzamy po kilku
minutach ( w zależności od grubości makaronu - czas zawsze określony na opakowaniu).


--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

  Re: Wołowina po Wietnamsku
   alinka_li   26.08.09, 11:57 zarchiwizowany
Bardzo smakowite danie:)
A tam gdzie są znaki zapytania to 1/2 miało być?
--
"Podawajmy przepisy w formie rebusów - śmiechom i dyskusjom nie będzie końca"
Bobralus, Forum Kuchnia

  Re: Wołowina po Wietnamsku
   kasiaaaa24   26.08.09, 16:55 zarchiwizowany
Dokładnie, pół. Nie wiem czemu tak sie wyświetliło :)
--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd