Wołowinę obsmażamy na oleju do miękkości. Co jakiś czas podlewamy odrobinę wodą,
by mięso się nie przypaliło. Dodajemy pokrojoną marchewkę i dusimy do chwili aż
marchewka będzie miękka. Nastepnie dodajemy pokrojony seler naciowy. Sos sojowy
mieszamy w miseczce z pokrojonym w plasterki czosnkiem, posiekaną papryczką chili,
cukrem, 50 ml wody i imbirem. Zalewamy mięso i dusimy kilka minut. Na sam koniec
dodajemy posiekaną dymkę i szczypiorek. Zdejmujemy z ognia. Makron przyrządzamy
wg. zaleceń na opakowaniu, czyli zalewamy gorącą, osoloną woda i odcedzamy po kilku
minutach ( w zależności od grubości makaronu - czas zawsze określony na opakowaniu).
Bardzo smakowite danie:)
A tam gdzie są znaki zapytania to 1/2 miało być?
--
"Podawajmy przepisy w formie rebusów - śmiechom i dyskusjom nie będzie końca"
Bobralus, Forum Kuchnia