FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Pieczone warzywa

Aromatyczne, delikatne, lekko slodkie po prostu pyszne warzywa. Bardzo latwe i
ciezkie do "sknocenia" danie. Mozna jesc na cieplo jak i na zimno bez niczego
albo z bagietka, ktora uwielbiam maczac w wypieczonym sosie z lekkim posmakiem
masla.

U mnie na blache poszly:

1 mala cukinia
1 maly baklazan
4 srednie marchewki
1 duzy pasternak
1 duzy burak
pol dyni hokkaido
2 glowki czosnku (tak, tak dwie)
1 duza czerwona cebula
sol, pieprz, rozmaryn (oczywiscie inne ziola mozna dodac wg smaku)
oliwa z oliwek
wiorki masla, okolo 20g

Warzywa myjemy. Marchew, pasternak, buraki, dynie i cebule obieramy. Warzywa
kroimy na nieduze kawalki, tzn takie na "raz". Czosnek dzielimy na zabki i
zostawiamy w lupinie.
Blache smarujemy olejem wysypujemy warzywa, solimy, pieprzymy, posypujemy
ziolami, posypujemy wiorkami masla i pieczemy w piekarniku w temp.180°C przez
godzine. Gotowe!
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Pieczone warzywa - sylwia1607 28.08.09, 19:02       Dobre!
Re: Pieczone warzywa - wedrowiec2 28.08.09, 21:15    
Re: Pieczone warzywa - wedrowiec2 28.08.09, 21:19    
Re: Pieczone warzywa - sylwia1607 28.08.09, 21:39    
Re: Pieczone warzywa - alinka_li 28.08.09, 21:22    
Re: Pieczone warzywa - sylwia1607 28.08.09, 21:36    
Re: Pieczone warzywa - 0oo.owieczka 25.09.09, 18:03    
Re: Pieczone warzywa - sylwia1607 25.09.09, 22:15    
Re: Pieczone warzywa - 0oo.owieczka 25.09.09, 22:32    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd