FotoForum
Załóż konto »
Zdjęcia z albumu: Szynusia świąteczna
«
Pstrążek po mazursku.
Dodano: 27.12.2012 Odsłony: 339
Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę stronę znajomemu

Dane exif

zamknij
model:
WWL Polaroid PDC3350
data wykonania:
01.01.03, 12:00
czas naświetlania:
1/3 sec
przesłona:
F2,5
ogniskowa:
5,69 mm

Pstrążek po mazursku.

Autor: art.usa

Złowiony na kukurydzę z młodym Wiśnią Bartkiem w Szwederkach koło Olsztynka Do wędzenia nie musi być świeżo złowiony. Kupiony z zamrażalki, będzie w wodzie letniej rozmrażany i lekko czyszczony. Następnie w zalewie solnej (Trzy łyżki soli na litr wody) z dodatkiem pieprzu pigmentu i liścia laurowego. Gdzie pieprz i piment musi być między łyżkami duszony, by działanie tych przypraw wzmocnić. W tej zalewie pstrążek przed wędzeniem, nie powinien dłużej stać jak 24 godziny bo będzie za słony, ale minimum 12 godzin musi leżeć w tej zalewie. Wędzić najlepi z bukowym drzewem albo z olchą.

Dodaj komentarz
Aby komentować musisz być zalogowany załóż konto »
Najczęściej oglądane zdjęcia
Najczęściej komentowane zdjêcia

Pozostałe zdjęcia

«
  • Wędzonka z pieprzem 007
  • Szynka
  • Szynusia
»
3320154
Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd