FotoForum
Załóż konto »
Galeria użytkownika: czarmir1
Bali - Kopi Luwak 3
Dodano: 06.08.2013 Odsłony: 252
Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę stronę znajomemu

Brak danych exif

zamknij

Bali - Kopi Luwak 3

Autor: czarmir1

Po nadtrawieniu przez enzymy trawienne i lekkim sfermentowaniu przez bakterie produkujące kwas mlekowy ziarna przechodzą przez przewód pokarmowy i są wydalane. Zwierzę zjada tylko najlepsze owoce, a przez przejście przez przewód pokarmowy Łaskuna ziarna kawy tracą gorzki smak i kawa z nich wytwarzana zyskuje nowy, łagodny aromat.

Komentarze (2)
ania.nasadach 7 lat temu
O tym nie miałam zielonego pojęcia i nie wiem, czy uda mi się kiedyś tego rarytasu spróbować suspicious Zaś samą
kawę uwielbiam, jednak rzadko piję tę naprawdę doskonale zaparzoną. Chyba najlepiej wychodzi to Włochom i
Turkom, choć, to zupełnie odmienne sposoby parzenia smile
czarmir1 7 lat temu
To prawda, w tym pędzie każdego dnia najlepiej wychodzi mi taka zwyczajna,
zalana wrzątkiem i już wink. A na taką dobrze zaparzoną też rzadko trafiam smile
Dodaj komentarz
Aby komentować musisz być zalogowany załóż konto »
Najczęściej oglądane zdjęcia
Najczęściej komentowane zdjêcia

Pozostałe zdjęcia

«
  • Bali - Kopi Luwak 4
  • Bali - Kopi Luwak 5
  • Bali
»
3480103

To zdjęcie należy także do:

Album Bali

Album Bali

216 zdjęć
«
  • Bali
  • Bali
  • Bali
»
3480103
Klucz bali, kawa, plantacja, Kopi Luwak ,...

Klucz bali

641 zdjęć
«
  • Niemcy
  • Wakacje na Bali
  • Wakacje na Bali
»
3480103
Oraz do kluczy: kawa, plantacja, Kopi Luwak, owoce kawowca
Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd