FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Krajanka kokosowo-marchewkowa z owsianą kruszonką

Przepis to modyfikacja mojego przepisu na ciasto marchewkowe. Efekt jest bardzo
przyjemny - wilgotne, korzenne ciasto w sam raz na deszczowy dzień.
Na blaszkę 20x30 cm - można zrobić w mniejszej, ciasto będzie wtedy wyższe:
225 g tartej marchewki
225 g wiórków kokosowych
175 ml oleju roślinnego/oliwy
50 g mąki żytniej
125 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy do piernika
100 g jasnego cukru demerara
3 lekko ubite jajka
Na kruszonkę:
100 g płatków owsianych (nie błyskawicznych)
30 g roztopionego masła
2 łyżki brązowego cukru
Marchewkę i wiórki wsypujemy do miski. Dodajemy olej i jajka, mieszamy łyżką. Dodajemy
suche składniki: mąki, proszek, przyprawę, mieszamy aż do połączenia składników. W
drugiej miseczce łączymy składniki kruszonki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, obsypujemy kruszonką.
Pieczemy ok. 40 minut aż do suchego patyczka.
--
www.przystanocalenie.pl/kpdz_index_pl.html
zielenina.blogspot.com/

Krajanka kokosowo-marchewkowa z owsianą kruszonką - poughkeepsie 19.11.10, 20:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd