FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Skrzydełka Hawajskie

Składniki:



* 12 skrzydełek



Marynata:



* 6 plastrów ananasa

* 1/2 szklanki sosu barbecue

* 1/2 łyżeczki sosu sojowego

* 1 szczypta imbiru

* 1 szczypta pieprzu

* 2 spore szczypty soli



Ananasa miksujemy w blenderze na gładką pulpę a następnie mieszamy z wszystkimi
pozostałymi składnikami marynaty. Skrzydełka umieszczamy w misce, zalewamy
marynatą, miskę owijamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.

Na drugi dzień skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do
piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy w w sumie 2 godziny, z czego tylko
ostatnie 30 min bez przykrycia, aby skrzydełka się przypiekły. Podajemy z ryżem obficie
polanym sosem powstałym z marynaty.



Smacznego :)



--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie

Skrzydełka Hawajskie - kasiaaaa24 04.02.11, 09:22    
Re: Skrzydełka Hawajskie - 1usmiechnieta 06.02.11, 22:26    
Re: Skrzydełka Hawajskie - kasiaaaa24 06.02.11, 22:33    
Re: Skrzydełka Hawajskie - 1usmiechnieta 06.02.11, 23:14    
Jeśli mogę sobie pozwolić na uwagę. - pookcook 06.02.11, 22:42    
Re: Jeśli mogę sobie pozwolić na uwagę. - kasiaaaa24 07.02.11, 10:55    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd