FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Gofry z btą śmietaną i jagodami

Kiedyś znalazłam w którejś gazecie przepis na bardzo dobre gofry.
Przeczytałam: "Koniecznie wypróbuj domowy przepis na wspaniałe, chrupiące
gofry." No to wypróbowałam. Odtąd jak chcę robić gofry to tylko z tego przepisu.

4 jaja
20 dkg cukru (1 szkl)
20 dkg mąki
20 dkg mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 kostka margaryny roztopiona i lekko schłodzona
pól szklanki wody gazowanej


Wykonanie:
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę i
mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i roztopioną margarynę. Dolać pół
szklanki wody gazowanej. Ciasto musi być dość gęste. Gęstsze niż na naleśniki.
Odstawić na 20 min.
I już można smażyć w gofrownicy.

Od chwili zamknięcia gofrownicy nastawiam sobie minutnik na 2 minuty. I jeden
już gotowy. :-) Razem smażenie wszystkich gofrów wychodzi gdzieś około 15 minut.
--
Lucyna

Gofry z btą śmietaną i jagodami - luka_4 15.07.13, 10:26    
Re: Gofry z btą śmietaną i jagodami - fotoart-1 15.07.13, 22:59    
Re: Gofry z btą śmietaną i jagodami - luka_4 18.07.13, 12:02    
Re: Gofry z btą śmietaną i jagodami - oliw2 16.07.13, 19:26    
Re: Gofry z btą śmietaną i jagodami - luka_4 18.07.13, 12:11    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd