FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem

Bardzo ciekawe w smaku dzięki oliwie truflowej. Sos jest taki
nieco "ziarnisty".
- 4 ząbki czosnku pokroić w cieniutkie plasterki i podsmażyć
- dodać jedną czerwoną papryczkę chilli pokrojoną w drobniutkie paseczki
- nieco oliwy truflowej
- jak osiągną "lekkie złoto" wlać 250 ml śmietanki słodkiej ok 30-36%
- oraz 100 ml białego wina półwytrawnego (u mnie reńskie)- zagotować i nieco
odparować
- dodać 15 dag bryndzy
- oraz startą 1 kulkę mozzarelli
Mieszać do rozpuszczenia. Pod koniec wrzucić listki świeżego tymianku (bez
gałązek.

et voila :0)

Ja podałam z zielonym tagliatelle.

--
Jeśli życie nie jest proste - upiecz proste ciasto Liski!



Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem - szellla 21.09.05, 21:16    
A skad ja mam wziac bryndze;( tez sadystka n/tx - kaiserka 21.09.05, 21:49    
Re: Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem - kikkera 22.09.05, 07:45    
No tak tylko ciekawę skąd bryndzę wezmę... :( nt. - kikkera 22.09.05, 07:46    
Proste i pyszne pewnie :) - jollka2 22.09.05, 08:25    
Re: No szkoda, że - szellla 22.09.05, 08:38    
Re: Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem - a.papuga 22.09.05, 14:58    
ja chyba - krasnowo 22.09.05, 19:46    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd