FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem
   szellla   21.09.05, 21:16 zarchiwizowany
Bardzo ciekawe w smaku dzięki oliwie truflowej. Sos jest taki
nieco "ziarnisty".
- 4 ząbki czosnku pokroić w cieniutkie plasterki i podsmażyć
- dodać jedną czerwoną papryczkę chilli pokrojoną w drobniutkie paseczki
- nieco oliwy truflowej
- jak osiągną "lekkie złoto" wlać 250 ml śmietanki słodkiej ok 30-36%
- oraz 100 ml białego wina półwytrawnego (u mnie reńskie)- zagotować i nieco
odparować
- dodać 15 dag bryndzy
- oraz startą 1 kulkę mozzarelli
Mieszać do rozpuszczenia. Pod koniec wrzucić listki świeżego tymianku (bez
gałązek.

et voila :0)

Ja podałam z zielonym tagliatelle.

--
Jeśli życie nie jest proste - upiecz proste ciasto Liski!



  A skad ja mam wziac bryndze;( tez sadystka n/tx
   kaiserka   21.09.05, 21:49 zarchiwizowany


  Re: Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem
   kikkera   22.09.05, 07:45 zarchiwizowany
Piękne zdjęcie:)
Mnie tylko ta oliwa truflowa nie odpowiada, brrrrry:( Nie lubie, ale zrobię z
jakąś inną smakową:)
--
Afryka Dzika

  No tak tylko ciekawę skąd bryndzę wezmę... :( nt.
   kikkera   22.09.05, 07:46 zarchiwizowany

  Proste i pyszne pewnie :)
   jollka2   22.09.05, 08:25 zarchiwizowany


  Re: No szkoda, że
   szellla   22.09.05, 08:38 zarchiwizowany
było było "machniom" - bryndza za śmierdziucha...
następnym razem :0)
--
Jeśli życie nie jest proste - upiecz proste ciasto Liski!

  Re: Tagliatelle z bryndzą, oliwą truflową i winem
   a.papuga   22.09.05, 14:58 zarchiwizowany
bardzo ciekawe i apetyczne.

  ja chyba
   krasnowo   22.09.05, 19:46 zarchiwizowany
owce se kupie, bo bryndzę to ja ewentualnie z Warszawy importuję...mmmmhh -
piękna makaronowa potrawa!

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd