FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Capellini z tuńczykiem

Na rozgrzanej oliwie przesmaż przez kilka minut drobno poszatkowaną cebule,
dodaj 8 filecików anachovies, poszatkowany czosnek i smaż wszystko do momentu
aż anachovies zaczną się rozpadać, wtedy dodaj pokrojone pomidory z jednej
puszki wraz z zalewą, puszkę tuńczyka w sosie własnym, sporo czarnego swieżo
mielonego pieprzu oraz sól.Dokładnie wymieszaj sos aby sładniki dobrze sie
połączyly a tuńczyk rozdrobnił, przykryj i gotuj sos ok 20 min na małym
ogniu,pod koniec dodaj poszatkowaną natkę pietruszki. Gdy sos jest gotowy
zmieszaj go z ugotowanym wcześniej makaronem, tu polecam wszelkie formy
nitek, u mnie cieńki makaron capellini. Smacznego





Capellini z tuńczykiem - st.grzegorz 14.12.05, 15:46    
no sam smak. miłe. n/t - jacek1f 14.12.05, 16:18    
Re: Capellini z tuńczykiem - st.grzegorz 14.12.05, 16:22    
Re: Capellini z tuńczykiem - lis_ka 14.12.05, 19:21    
Re: Capellini z tuńczykiem - ferla 14.12.05, 20:57    
Wspaniałe: przepis i zdjęcia ! :) nt. - kikkera 15.12.05, 08:56    
przepiękne zdjęcia! - em_es 15.12.05, 08:59    
Piękne n/t - sinistra80 15.12.05, 09:28    
Pyszne i piękne! n/t - monia_77 15.12.05, 12:03    
Re: Capellini z ... halibutem! - sangawly 18.12.05, 17:45    
Re: Capellini z ... halibutem! - Gość: st.grzegorz 18.12.05, 21:42    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd