FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

marmellata di Cipolla Rossa

Jako, ze wyjadlam przywieziony przez moja Mateczke z Sycylii dzem cebulowy, a
ktory bardzo mi posmakowal, nie mialam wyjscia, musialam sprobowac sama...
Skladniki rozszyfrowalam z etykiety: czerwona cebula, brazowy cukier, bialy
vinegar plus sok z cytryny, rodzynki i sol. Na oliwie zeszklilam cebule,
reszte dodawalam "na oko", caly czas probujac. Na koniec zapakowalam to co
wyszlo w ocalony sloik i tyle! Nie bawilam sie w pasteryzowanie, bo nie ma to
w moim przypadku sensu. Dlugo nie postoi! Tym bardziej, ze z pol kilo cebuli
mam tylko ten jeden sloik i troszke. A ta "troszka" zostanie pozarta dzis
wieczorem!







marmellata di Cipolla Rossa - kabushka 10.02.06, 18:42    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - bambus24 10.02.06, 19:54    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - kabushka 10.02.06, 20:07    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - thiessa 10.02.06, 20:18    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - Gość: Kabushka 10.02.06, 21:02    
Thiessa, co Ty! To Ty np chutneyów też nie?! n/t - jacek1f 10.02.06, 21:18    
Re: Thiessa, co Ty! To Ty np chutneyów też nie?! - thiessa 10.02.06, 21:24    
ojojoj:-( n/t - jacek1f 10.02.06, 21:30    
Re: Thiessa, co Ty! To Ty np chutneyów też nie?! - Gość: Kabushka 10.02.06, 21:45    
Kilka przepisów - nobullshit 10.02.06, 20:04    
Re: Kilka przepisów - jswm 10.02.06, 22:46    
To ja jeszcze ten dorzuce :) - andzia-nie-ania 12.02.06, 21:36    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - linn_linn 11.02.06, 18:05    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - thiessa 25.02.06, 23:26    
Re: marmellata di Cipolla Rossa - thiessa 25.02.06, 23:27    
Znam jest pyszny - Gość: betsypetsy 11.02.06, 21:58    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd