FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

gurmańska pleskavica - ver 1.0 by ruli I

Wszelki duch Pana chwali

Dzisiej atencji Waszej polecam tą oto recepturę:
kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,64685,,,,46395041,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
A więc:
1. Zawżdy ingrediencje wszelakie przygotuj, cobyś atencyji później nie ronił:
Co będzie Waci niezbędnym:
Pół kilograma przedniej wieprzowiny z wołowiną zmieszanej, drobno bardzo
pierwej posiekanej.
Dwa strąki ostrej papryki (baczaj, ać później palca do nozdrzy abo oczodołow
nie wpychać) u kupca zamów.
15 części kilograma u znajomego serowara zamów rolady wędzonej.
10 części kilograma słoniny wędzonej (jeśli trzos masz opasłym bardziej,
zaszaleć możesz i słoninę boczkiem wędzonym zmieniać)
Cebulę jedną do przystoju przygotować.

2. Ingerdiencje wszelkie pomieszaj dokładnie, ręcyma w naczyniu, odstaw
następnie w chłodnym zachowanku na 5 zdrowasiek. W między czasie ruszt przygotuj.

3. Dłońmi wyrób z mazi powstałej kotlety cienkie niczym rządy Rzeczy naszej.

4. Na ruszt starannie mięsiwo układaj przy czem daj baczenie aby przódy mięso
opiec jak rusztu najbliżej. Następnym ruszt lekko podnieś i daj mięsiwu
wewnątrz dojść do stanu właściwego.

5. Trunku zacnego do mięsiwa nie żałuj (mała szklanka śliwowicy poipita
szkalnicą większą kwasu chlebowego starczyć winna)

Pochwalon





gurmańska pleskavica - ver 1.0 by ruli I - rulik 20.07.06, 16:08    
Re: gurmańska pleskavica - ver 1.0 by ruli I - b_a_l_b_i_n_k_a 21.07.06, 10:26    
Re: gurmańska pleskavica - ver 1.0 by ruli I - anka_p24 22.07.06, 11:27    
Re: gurmańska pleskavica - ver 1.0 by ruli I - kwiatek_leona 22.07.06, 19:15    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd