FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Chińszczyzna

A raczej improwizacja na jej temat ;)

Pierś z kurczaka, pokrojoną w paski zamarynowałam w sosie sojowym dzień wcześniej.
Do marynaty można dodać posiekany ząbek czosnku i starty kawałek świeżego imbiru.
Około godziny wcześniej przed przygotowaniem całego dania zalałam wrzątkiem kilka
grzybów mun.
Zamarynowane mięso usmażyłam na oliwie.
Warzywa - ząbek czosnku, cebulkę dymkę, marchewkę i paprykę - wszystko pokrojone
w paski/słupki usmażyłam na woku do pół miękkości. W tym czasie pokroiłam w paski
grzyby, które dodałam pod koniec smażenia warzyw. Dorzuciłam kiełki soi (mogą być i
miały być pędy bambusa, ale akurat nie mieli w sklepie :-/) i usmażonego kurczaka.
Wszytko przesmażyłam jeszcze przez chwilę doprawiając do smaku pieprzem i
skrapiając ciemnym sosem sojowym.
Podałam z makaronem ryżowym.
I like Chinese I like Chinese.... ;-))))
--
Milka
Komarka Foto Blog
Life is too important to be taken seriously (O.Wilde)

Chińszczyzna - komarka 30.11.06, 23:31    
Re: Chińszczyzna - alusmi 01.12.06, 00:05    
Jakie śliczne... nt. - nobullshit 01.12.06, 00:14    
Re: Chińszczyzna - jarek_zielona_pietruszka 01.12.06, 00:53    
Perfekcyjne zdjęcia - sinistra80 01.12.06, 09:35    
Re: Perfekcyjne zdjęcia - corrina_f1 01.12.06, 10:27    
Re: Perfekcyjne zdjęcia - komarka 01.12.06, 10:29    
Re: Perfekcyjne zdjęcia - brobot 01.12.06, 12:12    
Re: Perfekcyjne zdjęcia - schaetzchen 01.12.06, 13:03    
Re: Perfekcyjne zdjęcia - jagasz 01.12.06, 16:19    
Zdjęcia - mistrzostwo świata - quara 01.12.06, 17:18    
PS Też lubię chińszyznę - quara 01.12.06, 18:15    
komarko ja nie lubie chinszczyzny ale na Twoja sie - wiosnamaj 02.12.06, 16:04    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd