FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:-)
   aluniaaa   27.01.07, 13:41 zarchiwizowany
Źrodlo przepisu - forumowa koleżanka hratli

30-40 dag filetow rybnych
2 lyzki sosu sojowego
szczypta imbiru lub drobniutko posiekany plazsterek imbiru
jajo
3 lyzki maki pszennej
2 lyzki oleju (oliwy z oliwek)
2 lyzki miodu
zabek czosnku

osaczone filety podzielic na mniejsze kawalki, wymieszac z sosem sojowym i
imbirem, po czym odstawic na co najmniej pol godziny.
wyjac rybe z marynaty, zanurzyc w rozbeltanym jajku, obtoczyc w mace. smazyc na
srednim ogniu na oliwie, dodac pod koniec smazenia miod i zmazdzony czosnek i
reszte marynaty.
ryba komponuje sie z ryzem lub makaronem ryzowym i surowka z kapusty pekinskiej.

Fotka samej ryby (bateria klękła i nie zdążyłam zrobić foto całości),
wcześniej zjadalismy ją tak jak w przepisie, dzisiaj była z ziemniakami i
surówką z marchewki.
--
Ala

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   siostra_pelagia   27.01.07, 20:29 zarchiwizowany
Zrobiłam na obiad. Trochę się rodzina dziwiła, bo są przyzwyczajeni do tradycyjnych
smaków, ale nam już ryba po grecku uszami wychodziła. Było dobre.
--
"Because murder is more fun away from home"

  jak skonczymy z kotletami rybnymi bo jest jeszcze
   krzysztof_wandelt   28.01.07, 09:40 zarchiwizowany
jeden krojony na kanapki na zimno, to zrobie wg tego przepisu,
baaardzo mnie zaiteresował
kupię tę dziwna, smaczną rybe czerwoną z jednej strony i tym razem zapiszę jak się
nazywa :)))
pozdrowienia
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  ryba
   thiessa   29.01.07, 17:12 zarchiwizowany
Smaczna jest w ten sposob przyrzadzona. Sprobuj tego przepisy z kurczakiem i dodaj
ananasa, tez pyszne.
--
Chiny 16.06.2006-01.07.2006

  Re: ryba
   aluniaaa   29.01.07, 17:59 zarchiwizowany
Na pewno wypróbuję. Dzięki.
--
Ala

  Re: jak skonczymy z kotletami rybnymi bo jest jes
   pkarch   04.02.07, 10:31 zarchiwizowany
ta ryba to KARMAZYN

  Karmazyn jest z skorpenowatych, a Tilapia z
   krzysztof_wandelt   04.02.07, 19:49 zarchiwizowany
pielęgnicowatych:
pl.wikipedia.org/wiki/Karmazyn_(ryba)
pl.wikipedia.org/wiki/Tilapia
ale karmazyn był wspaniałą rybą, atystokratą w towarzystwie np. błękitków
w stołówkach zakładowych...
Bardzo chetnie jadłem go w domu :)

--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  No... to popełniłem... ryba nazywa się Tilapia
   krzysztof_wandelt   02.02.07, 15:16 zarchiwizowany
robiłem wg przepisu, jedynie zastosowałem czosnek kiszony (bo mam)
też zastosowałem kolejnośc panierowania jajko > mąka, ja robię odwrotnie...
fakt ze jest pyszna :)))
dzięki
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  No... to popełniłem... ryba nazywa się Tilapia
   krzysztof_wandelt   02.02.07, 15:21 zarchiwizowany
pomyliłem kolejność... teraz lezy w marynacie
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  Re: No... to popełniłem... ryba nazywa się Tilapi
   trzy-gwiazdki   02.02.07, 22:16 zarchiwizowany
tak całkiem szczerze, to ta ryba po azjatycku najsmakowiciej prezentuje się na
etapie marynowania ;) na zdjęciu wygląda na absolutnie zdatną do konsumpcji ;)

  wstawiam jak wyglada w środku ta rybka...
   krzysztof_wandelt   02.02.07, 22:39 zarchiwizowany
a to co zostało zjemy na zimno, jak po grecku...
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  Re: wstawiam jak wyglada w środku ta rybka...
   trzy-gwiazdki   03.02.07, 12:59 zarchiwizowany
tyyyz smaaacznie ;) tak, ukhmmm, krucho powiedziałabym...
delicje!

  Re: No... to popełniłem... ryba nazywa się Tilapi
   pytlakos   02.02.07, 20:34 zarchiwizowany
A co to za surówka obok ryżu i rybki?

  z selera francuska
   krzysztof_wandelt   02.02.07, 22:10 zarchiwizowany
seler, rodzynki, troszke majonezu zmiesznego z yogo, pieprz, cukier, sól jesli trzeba...
i już...
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   wiktoria244   02.02.07, 21:12 zarchiwizowany
Pysznie wygladaja te Wasze rybki.Musze sprobowac.

  Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   lady_godziwa   03.02.07, 17:14 zarchiwizowany
aluniaaa napisała:

> Źrodlo przepisu - forumowa koleżanka hratli
>
> 30-40 dag filetow rybnych
> 2 lyzki sosu sojowego
> szczypta imbiru lub drobniutko posiekany plazsterek imbiru
> jajo
> 3 lyzki maki pszennej
> 2 lyzki oleju (oliwy z oliwek)
> 2 lyzki miodu
> zabek czosnku
>
> osaczone filety podzielic na mniejsze kawalki, wymieszac z sosem sojowym i
> imbirem, po czym odstawic na co najmniej pol godziny.
> wyjac rybe z marynaty, zanurzyc w rozbeltanym jajku, obtoczyc w mace. smazyc na
> srednim ogniu na oliwie, dodac pod koniec smazenia miod i zmazdzony czosnek i
> reszte marynaty.
> ryba komponuje sie z ryzem lub makaronem ryzowym i surowka z kapusty pekinskiej.
>
> Fotka samej ryby (bateria klękła i nie zdążyłam zrobić foto całości),
> wcześniej zjadalismy ją tak jak w przepisie, dzisiaj była z ziemniakami i
> surówką z marchewki.

STRASZNA BZDURA!

Azjaci jadaja świeża rybe na SUROWO!

A padlinę sie właśnie "panieruje".


Chińska kuchnia jest najgorszą kuchnia na swiecie!

Ja tylko polecam kuchnie JAPOŃSKĄ sashimi i sushi!


  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego
   aluniaaa   03.02.07, 18:04 zarchiwizowany
nie zgodze się,co do tego,że chińska najgorsza, ja bardzo lubię, a japońską
uwielbiam, sushi, makaron soba, okonomijaki,w pracy tez tego pod dostatkiem,
wiec z tym się zgodzę.
--
Ala

  ale aluniaaa "godziwa" weszła Ci w temat ;))))))))
   krzysztof_wandelt   03.02.07, 18:16 zarchiwizowany
tak to jest z popisami :)))))))))))))))))))))))) pod jednorazowym nickiem :)))))))))))))
--
moje :) przy sm@ki
rodzynek

  Re: ale aluniaaa "godziwa" weszła Ci w temat ;)))
   fettinia   03.02.07, 18:23 zarchiwizowany
Coz poczekamy az L.G.cos nam pokaze:))Rybka wyglada bardzo jadalnie:))
--
la donna e mobile :)

no i jeszcze Pinezka

  Re: ale aluniaaa "godziwa" weszła Ci w temat ;)))
   dziuunia   03.02.07, 19:14 zarchiwizowany
Wątek jest wyróżniony na głównej stronie portalu od wczoraj, prawdę mówiąc to i tak
mało jednorazowych wpisów jak na razie ;)

--
And how can we win when fools can be kings
Don't waste your time or time will waste you

  Re: ale aluniaaa "godziwa" weszła Ci w temat ;)))
   zorica   05.02.07, 13:36 zarchiwizowany
Miała być zwykła rybka na obiad, ale ze weszłam (pierwszy raz) na to forum to
spróbuję upichcić po "azjatycku".
Wprawdzie mam solę, nie karmazyna, ale mam nadzieję, że się uda.

Pozdrawiam i witam wszystkich :)

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   hratli   03.02.07, 20:42 zarchiwizowany
kto by pomyslal, ze do czegos sie przydam...

--
"A ja myślę - rzekł ostro rycerz z Garbowa - że całe zło tego świata bierze się z myślenia.
Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   kabushka   11.02.07, 07:57 zarchiwizowany
Wczoraj byla na obiad. Potraktowalam w ten sposob mintaja, bo akurat mialam w
zamrazalniku. Rybka rewelacja!!! Malzowidlo sie zajadal, pomimo ze generalnie
preferuje przyrzadzona "normalnie", bez zadnych udziwnien ;-) Przepis juz wpisany do
ksiazki i na pewno bede do niego czesto zagladac - oboje stwierdzilismy, ze zasluguje
na miano "gosciowego"! ;-) Tym bardziej, ze przepis nie jest skomplikowany i rybke robi
sie blyskawicznie. Aluniaaa, dziekuje i pozdrawiam.

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   kabushka   17.02.07, 15:20 zarchiwizowany
Dzisiaj sie schytrzylam i zaatakowalam z aparatem jeszcze przed nalozeniem na talerze!
W przeciwnym wypadku moglabym znowu nie zdazyc... ;-)

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   algin1   17.02.07, 08:42 zarchiwizowany
Wczoraj zrobiłam tą rybkę na obiad ,była pycha .Na stałe wchodzi do mojego
menu.Dzięki za przepis Pozdrawiam.

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   nikka00   17.02.07, 18:46 zarchiwizowany
Zrobiłam.... PYSZNE!!!!!! A ja nie lubię ryb..... Wchodzi do mojego repertuaru!!!

  Re: Ryba po Azjatycku - coś prostego i smacznego:
   andzia-nie-ania   17.02.07, 19:51 zarchiwizowany
Zrobilam filety z dorsza, moi panowie wciagneli we dwoch ponad pol kilo i pytali o
dokladke !
Bardzo fajny przepis :)
--
"Dogmat wspólczesnosci glosi, ze skoro mozesz wypowiedziec w sieci jakies zdanie i
podzielic sie nim, to jest ono tyle samo warte, co kazde inne. Dlatego w mediach i
internecie plynie wielka rzeka bzdur."

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd