FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Szaszłyki z pangą i warzywami

Dla 2 osób:

filet z pangi (lub innej ryby)
2 ziemniaki
1 papryka czerwona
1 cebula duza
kilka pieczarek
czosnek
sól, pieprz, pieprz cytrynowy (do ryby)
drewniane patyki do szaszłyków
olej ryżowy lub inny

(można jeszcze cukinię, kawałek wędzonki, kindziuk i co kto lubi)

1. Skladniki kroimy w kawałki, nadziewamy na patyki, przyprawiamy, podlewamy w
brytfance olejem, tak by przykrył dno i nakrywamy folia alu.
2. Pieczemy w 200-250 st z termoobiegiem ok. 1/2 godz. W międzyczasie
szaszłyki nalezy przewrócic na drugą stronę.




Szaszłyki z pangą i warzywami - jollka2 21.08.07, 18:36    
Re: Szaszłyki z pangą i warzywami - mmarusia 22.08.07, 09:53    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd