FotoForum
Załóż konto »
Zdjęcia z kluczem: por
porifasola
Dodano: 18.02.2012 Odsłony: 980
Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę stronę znajomemu

Dane exif

zamknij
model:
NIKON CORPORATION NIKON D90
data wykonania:
18.02.12, 12:40
czas naświetlania:
1/125 sec
przesłona:
ogniskowa:
62,0 mm

porifasola

Autor: inaa1

por, fasola

Komentarze (3)
anianasadach 9 lat temu
...przepis poproszę smile ...wygląda to kusząco smile
inaa1 9 lat temu
przepis podała Marghe w Galerii Potraw. oto on
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,133415831,133415831.html
..Puszka fasoli - użyłam fasoli jaś, w przepisie mowa jest o cannellini
2 pory - oczyszczone i pokrojone dość drobno
5 łyżek oleju - użyłam oliwy i to zdecydowanie mniejszej ilości, pewnie ze 2
łyżki wyszły
10 g natki - u nas poszedł cały pęczek
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka musztardy gruboziarnistej
2 łyżeczki octu z cydru - użyłam słodowego
Szczypta cukru
Sól, pieprz

Rozgrzać 2 łyżki oleju / oliwy ( mnie wystarczyła 1)Wrzucić pory i posolić.
Zmniejszyć gaz jak
tylko pory zaczną mięknąc , smażyć około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać fasolę, zamieszać. Smażyć aż się zagrzeje. Zdjąć z ognia, dodać posiekana
natkę i
sporą ilość pieprzu.
Przygotować dressing z octu, musztardy i reszty oleju / oliwy.
Zalać warzywa, wymieszać.
Można jeść na ciepło i na zimno. "
anianasadach 9 lat temu
... już wydrukowałam smile ... po takie przepisy się wraca ...nawet po tygodniu big_grin ...jak spróbuję...dam znać smile
Dodaj komentarz
Aby komentować musisz być zalogowany załóż konto »
Najczęściej oglądane zdjęcia
Najczęściej komentowane zdjêcia

Pozostałe zdjęcia

«
  • Lato
  • risotto
  • XI Beskidzki Festiwal Nauki i Sztuki
»
3034563

To zdjęcie należy także do:

Album wielkie żarcie

228 zdjęć
«
  • salatka1
  • potrawa1
  • makaron
»
3034563

Klucz sos

82 zdjęć
«
  • Tleń
  • Wdzydze
  • Bydgoszcz
»
3034563
Oraz do kluczy: fasola, wegetariańskie, por, wege
Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd